Ula-feltet feirer 35 år, planlegger for minst ti år til

Da Ula-feltet ble offisielt åpnet i oktober 1986, var ambisjonen å produsere i 10 – 11 år. I løpet av 35 år er det produsert over tre ganger mer enn forventet ved oppstart. Målet er å opprettholde driften til 2032.  

– Ula er virkelig en suksesshistorie. Feltet har skapt enorme verdier for både eiere og samfunn i løpet av de 35 årene feltet har vært i drift, sier Ine Dolve, direktør for drift og feltutbygging i Aker BP.  

– Siden oppstart i 1986 er det produsert nærmere 600 millioner fat oljeekvivalenter og solgt olje for rundt 110 milliarder kroner fra Ula og nabofeltet Tambar, legger Dolve til.  

Ula-feltet, som ligger i den sørlige delen av Nordsjøen, går nå inn i en senfase. God styring på alle barrierer og effektiv utnyttelse av ressursene er avgjørende for å lykkes.  

– Vi er stolt over det vi har fått til på Ula. Men historien stopper ikke her: Vår ambisjon er å produsere minst 70 millioner fat til fra Ula-området frem mot 2032, sier Ula-direktør Jorunn Kvåle. 

35 år etter produksjonsstart inviterte Ula-direktøren tidligere ordfører i Stavanger, Kari Thu, som stod for den offisielle åpningen av Ula-feltet i 1986, og 35 år gamle Roger Gabrielsen, som i dag jobber som fagansvarlig automasjon på Ula, til en markering hos Aker BP i Stavanger.  

  • Se filmen fra møtet mellom de tre og les mer om Ula-feltets historie på www.akerbp.com

Kontakt