Hovedledelsen

Karl Johnny Hersvik
Administrerende direktør
Hersvik har vært administrerende direktør i Aker BP siden mai 2014. Før han begynte i Aker BP, var han forskningsleder i Statoil. Hersvik har hatt en rekke fag- og lederstillinger i Norsk Hydro og StatoilHydro.

Hersvik har en mastergrad i industriell matematikk fra Universitetet i Bergen.

Hersvik er styreleder i Aker Energy AS og aiZe. Han er styremedlem i Norsk olje og gass.
David Tønne
Finansdirektør
Tønne har vært finansdirektør i Aker BP ASA siden januar 2019 etter å ha gått fra stillingen som VP Corporate Controlling.

Tønne har arbeidet for Aker BP siden januar 2017. Tidligere jobbet Tønne for Boston Consulting Group hvor han ledet Nordic Energy Practice Area og støttet kunder innen O&G, Private Equity, Shipping og Industrivarer på tvers av et bredt spekter av industrier i Europa, Nord-Amerika og Midtøsten.

Tønne har en mastergrad i finans fra Norges Handelshøyskole (NHH).
Morten Heir
Direktør for leting og reservoarutvikling (fungerende)
Morten Heir har vært fungerende direktør for leting og reservoarutvikling siden april 2022. Han har vært ansatt i Aker BP siden høsten 2018 i rollen som VP for leting og reservoarutvikling.

Heir har over 30 års erfaring fra ulike tekniske og ledende roller innen utvikling og produksjon, fra både norsk sokkel og internasjonalt.

Heir har mastergrad i Petroleum Engineering fra NTH i Trondheim og en Master in Business Administration (MBA) fra Norges Handelshøgskole (NHH).
Paula Doyle
Direktør for digitalisering
Doyle er direktør for digitaliering i Aker BP. Hun kommer fra stillingen som direktør salg og markedsføring i Cognite, hvor hun også satt i konsernledelsen.

Doyle begynte i Aker BP i 2022 og har tidligere hatt en rekke roller innen olje- og gassindustrien for selskaper som ABB og Siemens, i Norge og Midtøsten. I løpet av tiden i Midtøsten etablerte og drev Doyle en ideell industriell teknologiorganisasjon.

Doyle har en dyp kunnskap om industriell programvare og digitaliseringsprosesser i industribedrifter, og har doktorgrad i Computer Engineering fra University of Limerick.
Ine Dolve
Direktør drift og feltutvikling
Dolve har vært direktør for drift og feltutvikling siden juli 2020. Hun kommer fra stillingen som direktør for drift og feltutvikling på Skarv i Aker BP. Hun har jobbet i selskapet siden 2010, og har vært involvert i flere viktige prosjekter for å utvikle og forbedre både selskapets og bransjens prestasjoner.

Før hun begynte i Aker BP jobbet hun med bedriftsrådgivning hos PwC innenfor finans, endringsledelse og digitalisering for O&G. Hun har i tillegg flere års erfaring fra Forsvaret, både nasjonalt og internasjonalt.

Dolve er utdannet siviløkonom med mastergrad i finans og internasjonal ledelse fra Norges Handelshøyskole og ESADE i Barcelona. Hun er videre utdannet ved Befalsskolen i Luftforsvaret og Sjøkrigsskolen i Bergen.
Knut Sandvik
Direktør prosjekter
Sandvik har vært direktør for prosjekter i Aker BP siden juli 2019. Han har over 30 års erfaring fra olje- og gassindustrien. Gjennom sin karriere har Sandvik hatt flere prosjekt- og lederstillinger i Aker Solutions, blant annet fire år som medlem av ledelsen.

Sandvik er utdannet mekanisk offshoreingeniør fra Heriot-Watt University i Skottland.
Lars Høier
Direktør og Asset Manager NOAKA
Høier har vært direktør og Asset Manager for NOAKA siden august 2020. Han begynte i Aker BP i 2019, i stillingen som direktør for konseptutvikling og teknologi.

Høier har over 20 års erfaring fra Equinor, med stillinger som direktør for forskning og utvikling og produksjonsdirektør for flere felt, blant annet Troll-feltet.

Høier har en Cand Scient-grad i fysikk fra Universitetet i Oslo, og doktorgrad i petroleumsteknologi fra NTNU i Trondheim.
Jan Rosnes
Direktør strategi og forretningsutvikling
Rosnes har arbeidet i Aker BP som kommersiell rådgiver for strategi og forretningsutvikling siden 2018.

Han har over 30 års erfaring fra ledende stillinger innenfor strategi, forretningsutvikling, kommersielt og prosjekter fra blant annet Petoro, Statoil og Shell.

Rosnes er utdannet sivilingeniør i petroleum fra Universitetet i Stavanger.
Marit Blaasmo
Direktør HMS&K
Blaasmo har vært direktør for HMS&K i Aker BP siden mai 2019. Før dette var hun ansvarlig for ytelses- og forbedringsarbeidet i bore- og brønnavdelingen. Blaasmo har vært i selskapet siden august 2017.

Hun har mer enn 18 års erfaring fra Equinor og Baker Hughes INTEQ, og har hatt flere roller innenfor drift og ledelse på ulike fagområder i boring og brønn.

Blaasmo er utdannet sivilingeniør fra NTNU med mastergrad i petroleumsteknologi.
Brit Tone Bergman
HR-direktør
Bergman har vært HR-direktør i Aker BP siden august 2020. Hun har vært ansatt siden 2019 og jobbet som rådgiver til selskapet siden 2016. Bergman har vært involvert i flere viktige prosjekter for å utvikle og forbedre Aker BPs kompetanse og kapabiliteter.

Tidligere har Bergman ledet konsulentvirksomheten i Deloitte Stavanger, hvor hun jobbet med endringsledelse, digitalisering og virksomhetsstyring for ulike bransjer. Hun har i tillegg flere års erfaring fra Equinor innen finans og fellesfunksjoner, både nasjonalt og internasjonalt.

Bergman har mastergrad i forretningsstrategi fra London Metropolitan University og en utdannelse innen finans og økonomi fra Handelshøyskolen BI.
Per Harald Kongelf
Direktør for digitalisering og forretningstransformasjon
Kongelf er ansvarlig for Aker BPs forbedringsagenda.

Før han begynte i Aker BP, var Per Harald Kongelf sjef for den norske virksomheten i Aker Solutions. Han har mer enn 30 års industrierfaring fra en rekke fag- og lederstillinger i Aker Solutions.

Kongelf er utdannet sivilingeniør fra NTNU.

Kongelf er styremedlem og representant for Aker i Eureka Logsitics AS, Eureka Pumps AS, FPE Sontum AS og Origo Solutions AS.
Tommy Sigmundstad
Direktør boring og brønn
Sigmundstad har vært direktør for boring og brønn siden 2016. Før det var han brønndirektør i BP Asia Pacific.

Sigmundstad har bred erfaring fra olje- og gassindustrien, i selskaper som Baker Hughes og Phillips, før han gikk inn i BP i 2000. I BP har Sigmundstad hatt ulike driftsrelaterte og tekniske stillinger samt lederroller i Norge, Storbritannia, Aserbajdsjan og Indonesia.

Sigmundstad har en mastergrad i petroleumsteknologi fra Universitetet i Stavanger.

Sigmundstad er styremedlem i MHWirth.