Aker BP arrangerte Hackathon i samarbeid med Cognite, Aker Solutions, Microsoft og Tietoevry 

Mandag og tirsdag denne uken arrangerte vi et hackathon på våre kontorer på Fornebu. Sammen med eksterne samarbeidspartnere fra Cognite, Aker Solutions, Microsoft og Tietoevry satte de seg ned for å løse bransjespesifikke problemer. Denne gangen var temaet generativ AI og i forkant var det nesten 20 forslag til caser som ble sendt inn av organisasjonen. Til slutt ble fire av dem valgt:

Case 1: Offshorerotasjon og beredskap

Er det mulig å lage et program som finner den beste rotasjonen av offshorepersonell for å minimere antall personer om bord samtidig som man sikrer nødvendig kompetanse.

Case 2: Design og verifikasjon copilot

Kan man lage en copilot for å øke effektiviteten i design og verifisering av nye anlegg? For eksempel finne relevante krav fra spesifikke standarder eller regler, verifisere at et design er i samsvar med kravene satt i en standard eller regel, og også generere et design fra et sett med krav?

Case 3: Rotårsaksanalyse

Feil på utstyr offshore fører til økt nedetid og driftskostnader. For å forbedre driften og redusere fremtidige feil, utføres rotårsaksanalyser. Å finne rotårsaken innebærer å søke etter relevant informasjon fra en stor mengde dokumenter. Er det mulig å bruke generativ AI for å effektivisere søket,som kan redusere nedetid og øke verdiuttaket?

Case 4: Asset tag-grupper fra bildegrenser

Kan vi lage en copilot for å automatisk identifisere og gruppere tagger fra bilder? For eksempel hente og gruppere relevant objektinformasjon basert på tagger identifisert i P&ID-tegninger.

Les om forrige gang Aker BP arrangerte Hackathon her: Aker BP Hackathon 2023: en feiring av datavitenskapen! – Aker BP

Effektive, men intensive dager

I to dager jobbet gruppene med sin case, før de presenterte resultatet for de andre gruppene. 

– Jeg hadde det kjempegøy med å koordinere hackathonet, og det var utrolig gøy å se hvordan vi kunne bruke copiloter til å takle problemer i den virkelige verden og skape innovative løsninger. Totalt hadde vi over 50 deltakere fra hele Europa, fra 5 forskjellige selskaper, som ble med på de to dagene, sier Eirik Aasen, Digital Platform Manager for Microsoft i Aker BP.

Simen Eldevik, Data & Development Manager, var også imponert over gruppenes innsats.

– Jeg er veldig fornøyd med energien til gruppene og viljen til å hoppe ut i den dype enden av bassenget. Ingen av brukstilfellene vi valgte var enkle – vi valgte dem akkurat fordi de var utfordrende og relevante for bransjen, sier han.

Dette er et fantastisk format for intens kunnskapsoverføring og læring om interessante bransjeutfordringer!