Livet som lærling i Aker BP – Elias Pedersen Jünger

Aker BP ser det som et viktig samfunnsansvar å bidra til å utvikle både nyutdannede, studenter og lærlinger. Selskapet tar derfor inn lærlinger hvert år og nå ligger årets lærlingplasser ute. Å være lærling gir en unik inngang til offshore-industrien. De får interessante opplevelser, variert erfaring, og blir del av et inkluderende arbeidsmiljø. I løpet av to år får lærlingene fullført læretiden sin slik at de kan ta fagbrev. Søknadsfristen for årets læreplasser er fredag 24. februar.

Vi har snakket med en håndfull av lærlingene som startet hos oss i 2021, og siste ut er Elias Pedersen Jünger. Han jobber som logistikklærling på Ivar Aasen-plattformen, 175 km fra land. Det å jobbe med logistikk kan innebære mye forskjellig. Blant annet kan dagene bestå av krankjøring, å ta imot supply-skip og å ha kontroll på alt av lager og utstyr. 

Han synes livet som lærling har vært veldig spennende og setter veldig pris på alle menneskene han jobber rundt som har tatt han godt imot.  

Jeg har et veldig godt inntrykk av Aker BP generelt og alle folkene rundt meg har vært så snille. Man sklir rett inn i miljøet. Det har vært en hel opplevelse i seg selv å få oppleve offshore-livet. Jeg trodde ikke jeg skulle få oppleve det, så jeg anser meg selv som utrolig heldig, sier Elias. 

Han nevner at offshorerotasjonen var noe som tar litt tid å komme inn i og at både jobb- og friukene var lange. I tillegg er det langt fra land og langt fra venner og familie. Tidligere kunne det være en utfordring å se at det skjer mye hjemme mens man er ute på jobb offshore. Å jobbe offshore er noe som ikke passer for alle, men det er en tilvenningssak og det gikk mye bedre etter hvert, mener Elias. Etter snart to år i offshorerotasjon, trives han godt med den måten å jobbe på. 

Han mener også at en annen utfordring som kommer med lange friperioder er at man kan glemme det man har lært mellom hver gang.  

Men da er det viktig å være flink til å skrive ned det man lærer mens man er ute så man husker. Da tar det ikke så lang tid å komme inn i det igjen når man kommer ut. 

Elias skal ta fagprøve i august og planen videre er å fortsette å jobbe offshore. Det kan være vanskelig å få fast stilling offshore, men han krysser fingrene for at han kan bli innleid, for så å bli fast ansatt på sikt.  

Når det kommer til å søke lærlingplass hos Aker BP vil jeg absolutt anbefale alle å legge inn en søknad. Om man skulle komme over stillingen blir det nesten for dumt å ikke gjøre det. Man får så mye ut av det. Alle erfaringene man får og alle folkene man møter. Hele opplevelsen i seg selv er verdt det, sier han. 

Vil du ta din læretid hos Aker BP? Søknadsfristen på årets lærlingplasser er fredag 24. februar. Legg inn din søknad via lenkene under.