En unik sjanse

Marcus Diesen er 21 år og voksenlærling som stilasbygger hos Kvaerner Verdal. Han har vokst opp i skråningen bak verftet. Helt siden han var liten har han kikket ut stuevinduet og fulgt med når store og imponerende prosjekter har tatt form før de har seilt ut Trondheimsfjorden. Marcus drømte om å få jobb på verftet når han ble voksen.


God start på karrieren
Etter å ha blitt tipset av en venn søkte Marcus om læreplass hos Kvaerner. Han fikk intervju og deretter mulighet til å begynne som voksenlærling. Det betyr at han fullfører læretiden på litt lenger tid og må lese noen fag ved siden av.

Barndomsdrømmen har gått i oppfyllelse og Marcus stortrives med det han kaller den «perfekte læretiden». Han skryter av arbeidsmiljøet og den gode opplæringen han får på verftet. Arbeidskameratene er nesten som en utvidet familie.
– Det er en utrolig god stemning her, forteller Marcus.
– Lærlinger blir tatt imot på en fin måte. Vi får hjelp, råd og kan spørre om ting som vi lurer på.

Hod gir fremtidige muligheter
Hod-prosjektet ble godt mottatt på Kvaerner Verdal i juni. Marcus skal jobbe på prosjektet i lang tid fremover.
– Alle på verftet ble glade når vi fikk Hod. Prosjektet gir gode muligheter for videre arbeid. Jeg håper å gjøre mitt beste under læretiden slik at jeg får fast jobb etterpå, forteller han.
– Jeg stortrives her og gleder meg til å gå på jobb. Jeg kan lett bekrefte det gode ryktet bedriften har når det kommer til trivsel, gode og like vilkår.