Olje- og energidepartementets (OED) godkjenner utbyggingsplanene for Johan Sverdrup
Det norske oljeselskap ASA (DETNOR) og partnerne i Johan Sverdrup-utbyggingen signerte utbyggingsplanene (PUD) 12. februar. I går ble planene godkjent av olje- og energidepartementet.
I tillegg til PUD, ble plan for installasjon og drift av rørledninger for eksport (PAD) godkjent, samt en plan for utvikling av feltet med strøm fra land (PAD).
– Johan Sverdrup er et eksepsjonelt prosjekt som gir optimisme for norsk sokkel. Denne godkjenningen markerer den offisielle oppstarten av utbyggingsplanene og er en historisk dag innen den norske olje- og gassindustrien. Det norske oljeselskap er svært fornøyd med å ta del i denne store utbyggingen, og vi støtter fullt ut planene som nå er signert av partnerne i lisensen og olje- og energidepartementet. Sier administrerende direktør i Det norske oljeselskap, Karl Johnny Hersvik.
Johan Sverdrup er det største oljefunnet på norsk sokkel siden 1980-tallet. Det er planlagt bygget ut i flere faser. Første fase består av fire plattformer bundet sammen med gangbroer samt tre havbunnsbrønnrammer for vanninjeksjon. Investeringskostnadene for første fase er beregnet til 117 milliarder kroner (2015 kroner) og vil ha en produksjonskapasitet på 315.000 til 380.000 fat oljeekvivalenter per dag.
– Johan Sverdrup-utbyggingen er nå i rute etter tidsskjema. Som en aktiv og ansvarlig partner, vil Det norske oljeselskap følge utbyggingen tett for å sikre muligheter og forvalte de store verdiene til beste for lisenseierene og det norske samfunnet generelt, sier Karl Johnny Hersvik i Det norske oljeselskap.
Planlagt oppstart er sent 2019. Fullt utviklet kan feltet produsere 550.000 til 650.000 fat oljeekvivalenter per dag.
Olje- og energidepartementet (OED) har foretatt fordeling av eierandelene på Johan Sverdrup. Det norske oljeselskap har påklaget denne fordelingen til kongen i statsråd, og selskapet avventer nå utfallet av denne klagen.
Lisenseierene består i Johan Sverdrup-feltet består av Statoil, Lundin Norway, Petoro, Det norske oljeselskap and Maersk Oil.