Hod B-plattformen trygt installert på feltet

Alliansen for bunnfaste plattformer med Aker BP, Aker Solutions og ABB leverer nok en plattform på planlagt tid, med høy kvalitet og uten skader på mennesker eller miljø. Fra første stålet ble kuttet til plattformen var installert gikk det bare ett år og to måneder.

Det 2000 tonn tunge plattformdekket ble plassert på understellet på Hod-feltet i den sørlige delen av Nordsjøen søndag 8. august.

− Gjennom prosjekter som Hod skaper vi verdier både for selskapet, partnere, alliansepartnere, eiere og det norske samfunn. Vi bidrar også til å opprettholde en verdensledende leverandørindustri. Det gjør meg ekstra stolt at Aker BP gjennom Hod-prosjektet har bidratt til fagopplæringen til 50 lærlinger. Lærlingene, og industrien, har en kompetanse som er helt nødvendig framover. Allerede nå er flere av lærlingene på vei inn i fornybare prosjekter i Aker Solutions som for eksempel leveransen på sugeankre og havbunnsinstallasjoner til Hywind Tampen. Dette er det grønne skiftet i praksis, sier administrerende direktør Karl Johnny Hersvik i Aker BP.

Viktig for Valhalls framtid
Hod B skal fjernstyres fra Valhall. Det vil være svært lavt CO2-utslipp fra feltet som følge av kraft fra land. Aker BP og partner Pandion forventer at Hod skal produsere 40 millioner fat oljeekvivalenter.  

− Vi ser fram til å få Hod i produksjon i første kvartal neste år. Aker BP fortsetter å øke verdiskapningen fra giganten Valhall gjennom nye prosjekter og en stor pågående modernisering av området. Hod vil være et viktig bidrag for at Valhall skal nå ambisjonen om totalt to milliarder produserte fat fra området, sier Valhall-direktør Ole Johan Molvig. 

Les hele saken på Aker BPs nettsted

Kontakt