Aker BP vant Exploration Innovation Prize for Øst Frigg Beta/Epsilon-funnet

Foto: Ronny Setså / GeoPublishing

Oljefunnet ble bekreftet i mai 2023 i Yggdrasil-området og er den lengste letebrønnen som noensinne er boret på norsk kontinentalsokkel. Beregninger av funnet var på omkring 70 millioner utvinnbare fat oljeekvivalenter, og de totale ressursene i Yggdrasil-området ble økt til over 700 millioner fat.

Øst Frigg Beta/Epsilon vant Exploration Innovation Prize fordi det ble brukt innovative metoder da de boret horisontale brønner som var flere kilometer lange. Du kan lese mer om brønnen her: Rekordbrønn bak Yggdrasil-funn – Aker BP.

Torstein Skorve var subsurface Lead for Øst Frigg Beta/Epsilon under boreoperasjonen.

– Å bore NCS’ lengste letebrønn ville ikke vært mulig uten et godt samarbeid mellom boring og brønn (D&W), og leting og reservoarutvikling (ExpRes). Vi har både trygghet og tillit til hverandre, noe som gjør at vi utfordrer, ikke bare hverandre, men også vedtatte sannheter om hva som er mulig å få til i en brønn, sier Skorve.

– I Øst Frigg Beta/Epsilon-brønnen så også både ExpRes og D&W en felles verdi i lange, horisontale brønner. Vi i ExpRes så for hver meter vi boret i reservoaret at vi kunne påvise økte oljevolum til Øst Frigg Beta/Epsilon prosjektet samtidig som D&W samlet inn viktig boreerfaringer i forkant av produksjonsbrønnboring på Frigg Gamma Delta og Øst Frigg Epsilon, fortsetter han.

Vice president for leting, Olav Antonio Blaich trekker frem god støtte fra alle i selskapet som et viktig suksesskriterie for prosjektet.

– Det er veldig gøy at vi blir anerkjent for å pushe de geologiske grensene og utfordre det etablerte. Spesielt viktig er det også at vi jobber i et selskap som satser så mye på leting, og som tørr å støtte nye og gode ideer, sier han.

Exploration Innovation Prize ble utdelt ut på NCS Exploration – Recent Discoveries-konferansen 7. mai. Prisen tildeles et selskap, team eller lisensgruppe som har gitt et innovativt teknologisk bidrag til leting etter olje og gass på norsk kontinentalsokkel de siste årene.