Aker BP har fullført integrasjonen – Markerer første dag som én organisasjon

(Fornebu, 1. desember 2016) Aker BP ASA (Aker BP) har fullført integrasjonen etter fusjonen mellom Det norske oljeselskap og BP Norge. Selskapet markerer i dag at Aker BP nå opererer som én organisasjon med betydelige ambisjoner på norsk kontinentalsokkel. 

–  Aker BP har vært igjennom et omfattende integrasjonsarbeid siden vi offentliggjorde fusjonen, og vi er svært stolte av å kunne markere dag én som felles organisasjon. Vi har tatt de beste fra begge selskapene og bygger et sterkt og kostnadseffektivt Aker BP som har som mål å bli et referanseselskap på norsk sokkel, sier Karl Johnny Hersvik, administrerende direktør i Aker BP.

Aker BP har en portefølje av 95 lisenser på norsk kontinentalsokkel, hvorav vi er operatør for 47. Selskapet har en høykvalitetsportefølje av ikke-sanksjonerte funn, med potensial til å nå en produksjon på over 250 000 fat oljeekvivalenter per dag i 2023. Vi er rundt 1 300 ansatte og har kontorer på Fornebu, Stavanger, Trondheim, Harstad og Sandnessjøen.

– Vår regionale kontorstruktur består etter integrasjonen og vi åpnet nylig vår nye storstue i Stavanger. Samtidig beholder vi driftsorganisasjonen for Ivar Aasen-feltet i Trondheim. Vi har en offensiv vekststrategi på norske sokkel og vil i fremtiden kunne øke aktiviteten på flere av kontorene etter hvert som nye prosjekter kommer til, sier Hersvik.

Aker BP har siden fusjonen ble offentliggjort 10. juni gjennomgått et omfattende arbeid med for å ferdigstille integrasjonen. Transaksjonen ble formelt gjennomført den 30. september, mens integrasjonen av de to organisasjonene har pågått frem til 1. desember.

– Vi er nå i gang med det svært viktige arbeidet med å bygge en felles og sterk Aker BP-kultur, som også er avgjørende for å nå våre vekstmål.. I tillegg ser vi et betydelig potensial for kostnadsreduksjoner gjennom nye tilnærminger. Aker BP vil bygge på en effektiv forretningsmodell etter lean-prinsippet, unik teknologisk kompetanse og industrielt samarbeid, hvor vi fra i dag har gleden av å operere som ett integrert
Aker BP, sier Hersvik.