Aker BP donerte bort festmat

Når den planlagte festen ble avlyst snudde komiteen seg fort rundt for å finne en verdig mottaker av maten. Valget falt på Matsentralen, som jobber med å redusere matsvinn, fordele mat til vanskeligstilte og tilrettelegge arbeid.

God mat til folk som trenger det

Matsentralen kunne torsdag ettermiddag laste bilen full med 130 kg indrefilet, 17 kg andelår, 100 kg søtpotet, granatepler, asparges, bjørnebær og mange andre flotte råvarer. Desserten hentet de hos Siddis Gelato og fredag formiddag kom 350 smultringer fra Søt Doughnuts.

– Tusen hjertelig takk for donasjonen av mat. Vi er evig takknemlige, sier Tor Jan Bredenbekk, leder for Matsentralen Rogaland.

– Dere skulle sett ansiktene på de som får denne maten. De blir så glade. Det gjør noe med en, og det gjør denne jobben så meningsfull.

Maten blir viderefordelt

Matsentralen viderefordeler mat til 60 ulike organisasjoner, som Kirkens bymisjon, og Frelsesarmeen. Organisasjonene bruker maten til servering av måltider og utdeling eller hjemkjøring av matposer.

– Denne flotte maten vil i hovedsak gå til organisasjoner som driver kafé og som kan forberede maten på rett måte, forteller Bredenbekk.

Ann Merete Pedersen og Tor Jan Bredenbekk i Matsentralen Rogaland

Bærekraftig organisasjon

Matsentralen kommer til å viderefordele 700 tonn mat i 2021. Det er mye mat som ellers ville blitt kastet.

– Vi har kun én prosent svinn og det går til dyrefôr, forteller Bredenbekk.

I tillegg til å redusere matsvinn og bidra med mat til vanskeligstilte, bidrar Matsentralen med arbeidstrening for personer i Nav-systemet, folk som er på soning, og for andre frivillige.

– Av de som har avlagt samfunnstjeneste hos oss, har samtlige sagt at vi gjerne får ringe de dersom vi trenger hjelp, sier Bredenbekk.