To viktige internasjonale priser til Aker BP 

Aker BP har vunnet to priser i den prestisjefylte “Awards of Excellence” i regi av The Energy Council, og Kalle Hersvik mottok prisene på vegne av selskapet under en seremoni i London tirsdag kveld.  

Aker BP vant både prisen for beste «Mid Cap» selskap og prisen for «Deal of the Year.” 

Det er kjøpet og integrasjonen av Lundin som er “Deal of the Year” og juryen sier i begrunnelsen at bransjen vil hedre at Aker BP sammen med Lundin nå utgjør det største aksjeselskapet i bransjen som kun satser på den norske kontinentalsokkelen. 

-Å innlemme Lundin med en høykvalitetsportefølje med lave utslipp i Aker BP, er verdt hver krone, og er gjennomført med glans, påpeker juryen. 

Juryen for “Mid Cap” prisen mener også at Lundin bidrar til vekst for Aker BP og at oppkjøpet øker troverdigheten på vei mot en grønnere produksjon.  

-Aker BP er nå involvert i hele 15 prosjekter på norsk sokkel og skal investere 150 milliarder kroner de neste 5-6 årene. Dette vil øke Aker BPs produksjon med 125.000 oljeekvivalenter innen 2028 og blir et betydelig tilskudd til de 400.000 som blir produsert nå, sier juryen. 

Kalle Hersvik var stolt over å motta prisene. 

Jeg er stolt på vegne av alle i Aker BP som jobber hardt hver eneste dag for at vi skal bli verdens beste olje og gass-selskap. Det er vår sterke lagånd, #oneteam som gjør at vi nå markerer oss, også internasjonalt.

Karl Johnny Hersvik
Administrerende direktør, Aker BP ASA

Les mer om prisutdelingen her.