Livet som lærling i Aker BP – Ida Pettersen

Aker BP ser det som et viktig samfunnsansvar å bidra til å utvikle både nyutdannede, studenter og lærlinger. Selskapet tar derfor inn lærlinger hvert år og nå ligger årets lærlingplasser ute.

Å være lærling gir en unik inngang til offshore-industrien. De får interessante opplevelser, variert erfaring, og blir del av et inkluderende arbeidsmiljø. I løpet av to år får lærlingene fullført læretiden din slik at de kan ta fagbrev.

For å vise hvordan livet som lærling er i Aker BP, har vi snakket med noen av de som startet som lærlinger hos oss høsten 2021. Først ut er Ida Pettersen. Ida er lærling innen elektrikerfaget og holder til på Ivar Aasen-plattformen. Hennes daglige oppgaver går ut på å drifte og vedlikeholde det elektriske anlegget, og sørge for at EX-integriteten til enhver tid opprettholdes. EX-utstyr er elektriske komponenter som er konstruert på en måte som gjør at brennbar gass som kan befinne seg i nærheten, ikke kan bli antent.

Læretiden foregår hovedsakelig i rotasjon offshore, med to uker ute og fire uker fri. Ida sier at hun har trivdes godt i rotasjonen, men sier at kanskje den eneste utfordringen har vært at friperioden kan bli litt for lang.

Jeg føler at det kan bli litt lenge, rent faglig, med fire uker fri. Men jeg synes at det har blitt løst på en god måte ved at jeg enten leser på egen hånd, eller at jeg har fått oppgaver. Slik som nå jobber jeg med å forberede meg på VG3-eksamen, som man må ta for å kunne gå opp til fagprøve. Så det kan være en fordel å finne noen måter å holde seg «faglig varm» i friukene, legger hun til.

Hun sier at det beste med å være lærling har vært at alle har vært veldig interesserte i å lære bort det de kan. Terskelen har vært lav for å stille spørsmål, og man får gode forklaringer og gjennomganger på det man lurer på. De tar seg også tid til å gå ut i anlegget for å vise og forklare om det er nødvendig, noe som blir satt stor pris på.

Ida er ferdig med læretiden om ett år, men sier at hun har lyst til å fortsette som elektriker offshore om det lar seg gjøre. Hun har trivdes godt på Ivar Aasen, men sier at hun også er åpen for å jobbe på andre installasjoner om muligheten skulle by seg.

Jeg anbefaler virkelig andre til å søke lærlingplass hos Aker BP. Man blir veldig godt kjent med de man jobber sammen med, og man blir godt tatt vare på. Aker BP er et relativt ungt selskap hvor det skjer veldig mye hele tiden. Det er også et selskap som stadig vokser, som også gjør at det skjer mye spennende, sier Ida.

Akkurat nå lyser Aker BP ut nye lærlingplasser med oppstart i september i år. Du kan lese mer om stillingene nedenfor. Husk å søke innen 24. januar 2023.