Første stål er kuttet for Symra-modifikasjonen på Ivar Aasen

Det skal gjøres modifikasjoner på Ivar Aasen-plattformen for å ta imot det nye Symra feltet som er i utbyggingsfasen. De første stålkomponentene til prosjektet er nå kuttet ved Aibel sitt verft i Haugesund.

-Det er alltid en viktig milepæl for et prosjekt når man går fra tegninger til produksjon av stål. Vi er veldig fornøyde med å komme i gang med pre-fab arbeidet som planlagt, sier Magnus Holm-Gjerde, prosjektleder for utbyggingene på Utsirahøyden.

Utbyggingsprosjektet for Utsirahøyden består av to separate tie-in-prosjekter i den sentrale delen av Nordsjøen. Symra skal knyttes til Ivar Aasen-plattformen, mens Solveig Fase 2 blir koblet til Edvard Grieg-plattformen.

Aibel i Haugesund skal i tiden framover produsere materiell for å forberede et varelager før start av installasjonsarbeidene på Ivar Aasen-plattformen i april neste år. Disse arbeidene fortsetter i parallell fram til produksjonsstart, og videre under installasjon av nytt system for vanninjeksjon.

Utsirahøyden-prosjektene omfatter 93 millioner fat oljeekvivalent i estimerte utvinnbare ressurser. Aker BP er operatør for begge utbyggingene. Lisenspartnere er Equinor og Sval i Symra og OMV og Wintershall Dea i Solveig.