Sommerstudent 2023- Mekanisk Engineering

Arbeidssted

Stavanger, Norge

Søknadsfrist

2. oktober 2022

Søk her

Aker BPs visjon er å bli det ledende lete- og produksjonsselskapet innenfor olje og gass. Det skal vi få til ved å utvinne naturressursene med lave utslipp og kostnader, samtidig som vi skaper arbeidsplasser, og verdier til eiere og samfunnet. Målt i produksjon er vi et av de største uavhengige børsnoterte oljeselskapene i Europa. Vi har store fremtidsplaner, som inkluderer videre vekst og et ønske om å forbedre næringen.

Sommerjobb i Aker BP gir deg 6-8 ukers praktisk erfaring innenfor et aktuelt fagområde. Dette vil gi et innblikk i hvordan en mulig videre karriere i et av de største oljeselskapene på norsk sokkel kan være. Du vil bli kjent med andre studenter, bygge profesjonelt nettverk og få faglig støtte fra mer erfarne kollegaer.

Stillingen har sin tilhørighet til Mekanisk avdeling. Avdelingen består av underdisiplinene statisk-mekanisk, kran & løft, samt roterende utstyr. Opererte felt, prosjekter, teknologi-utvikling og Aker BPs allianser er blant annet noe avdelingen støtter med faglig ekspertise. Avhengig av profil til aktuell kandidat så vil vi finne en teknisk mentor som vil støtte deg i tiden hos oss. Du vil også få en gyllen anledning til å bygge erfaring og nettverk på tvers av avdelinger.

Typiske arbeidsoppgaver kan være:

 • Engineering knyttet til disiplin og bachelor-/mastergrad
 • Arbeid med vedlikehold av mekanisk utstyr
 • Oppfølging/studie av mekanisk utstyr i drift
 • Fordypning innen tilstandsovervåkning av maskineri
 • Energi og utslippsoptimalisering.
 • Deltagelse i prosjektarbeid
 • Deltagelse i multidisipline-studier eller prosjekt

Kvalifikasjoner:

 • Du er masterstudent innen fagene: Maskin, Mekatronikk/Kybernetikk, Produktutvikling og produksjon, Petroleumsfag eller tilsvarende og går i 3. eller 4. klasse.
 • Har stor interesse for mekanisk utstyr og maskiner, hvordan dette virker og interesse om hvordan utstyret virker i en større sammenheng.
 • Du har gode skriftlig og muntlig formuleringsevner både på norsk og engelsk

Vi tror du vil trives i Aker BP hvis du kjenner deg igjen i dette:

 • SAFER-verdiene ligger som et grunnlag for alt vi gjør. Skal du jobbe hos oss må du identifisere seg med å være søkende, ansvarlig, forutsigbar, engasjert og respektfull.
 • Samarbeid er selve kjernen i Aker BP, og vi leter etter folk som vil bli en del av vår ONETEAM-kultur.
 • Er initiativrik og opptatt av kontinuerlig forbedring
 • Kommuniserer tydelig og er komfortabel med å formidle budskap til større grupper

Vi i Aker BP er overbevist om at mangfold er et viktig element for å lykkes, og vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke.

Lokasjon: Stavanger

Send oss litt om deg selv, CV og karakterutskrift innen: 02.10.2022

Søknader uten vedlagte vitnemål/karakterutskrifter vil ikke bli vurdert.

Kontaktinformasjon: Espen Slettebø – espen.slettebo@akerbp.com

Hver dag jobber vi i Aker BP for sikker, pålitelig og kostnadseffektiv utvinning av olje og gass, som brukes til energi og varer vi trenger.

Vi er endringsvillige, og vil bli ledende ved å prestere enda bedre i morgen enn vi gjorde i dag. Samtidig som vi vokser videre, må vi produsere med minst mulig utslipp og lave kostnader.

Samarbeid mellom leverandører, allianser, land og hav er selve kjernen i Aker BP. Sammen med Aker-selskapene og partnerne våre løser vi store utfordringer ved å kombinere investeringsvilje, digitalisering og ny teknologi med kompetansen til kreative problemløsere.

Vi oppnår gode resultater ved å utnytte våre sterke sider, samtidig som vi tar vare på hverandre i et trygt, sikkert og inkluderende arbeidsmiljø.

Vi kaller det ONETEAM – det er ikke dem eller oss – det er vi.

Om Aker BP

Aker BP is an exploration and production company on the Norwegian Continental Shelf. We are one of the largest independent oil companies in Europe, and we have significant ambitions. The company targets further opportunities for growth and value creation through both exploration and merger and acquisition activities.