Remote First Business Analytiker

Arbeidssted

Stavanger, Norge

Søknadsfrist

2. april 2023

Søk her

Aker BPs visjon er å bli fremtidens lete- og produksjonsselskap innenfor olje og gass. Det skal vi få til ved å utvinne naturressursene med lave utslipp og kostnader, samtidig som vi skaper arbeidsplasser, og verdier til eiere og samfunnet. Målt i produksjon er vi et av de største uavhengige børsnoterte oljeselskapene i Europa. Vi har store fremtidsplaner, som inkluderer videre vekst og et ønske om å forbedre næringen.

Digitalisering spiller en stor rolle i arbeidet med å realisere visjonen om å bli fremtidens lete- og produksjonsselskap innenfor olje og gass. Digitalisering har allerede endret arbeidslivet vårt på mange måter gjennom digital transformasjon, og Covid-19 har vist oss at å gjennomføre arbeid fra land er mulig. I tillegg har selskapet etablert et prioritert initiativ der man søker å gjøre mest mulig arbeid i tilhørende assets fra land.

For å drive prosessen mer arbeid fra land, så ble det i 2020 etablert et prosjekt ‘Remote First’ i selskapet. Prosjektet har bidratt til å redusere miljømessig fotavtrykk, redusere nedetid, nye arbeidsmetoder samt å unngå unødvendig eksponering av personell i felt. Drift sitt nye digitale samhandling senter OPS Hub vil nå etter endt prosjekt, i fortsettelsen drive og øke vår mulighet til samhandling mellom hav og land og tilrettelegge for mer arbeid Remote First i drift av feltene våre.

Vi søker en business analytiker som vil hjelpe til med videre skalering av prosjektet på en strukturert og effektiv måte. Dette inkluderer ansvar for videreutvikling av målstyring og arbeidsmetodikk i prosjektet. Følge opp, fasilitere og legge til rette for læring på tvers av assets. Stillingen vil også følge opp og koordinere og gjennomføringen av Remote First initiativer blant annet i OPS Hub. Stillingen vil ha et funksjonelt hjem i Ops Hub.

Har du erfaring med endringsarbeid og operasjon i drift og et ønske om å bidra til fremtidens driftsmodell kan dette være midt i blinken for deg.

Typiske arbeidsoppgaver vil være:

 • Forbedre innhold og kvalitet i Remote First dashboard
 • Synligjøre remote muligheter og fasilitere for læring på tvers av asset
 • Etablere og synligjøre Remote First i styringssystem og relevante arbeidsprosesser
 • Bidra i etablering av business case og estimering av verdiuttak for aktuelle Remote First initiativer
 • Test og implementering av Remote First initiativer
 • Oppfølgning og tilrettelegging for bruk av OPS Hub som verktøy for økt arbeid fra land

Kvalifikasjoner:

 • Master- eller bachelorgrad i relevant disiplin
 • Erfaring i fra drift, med kjennskap fra ett eller flere relevante fagdomener (pålitelighet, vedlikehold, prosess, produksjon, mekanisk, automasjon, elektro).
 • Erfaring med forbedringsarbeid, prosjektledelse, business case etablering og fasilitering av kryssfunksjonelle team.
 • Kjennskap til Aker BPs styringssystem og arbeidsprosesser i drift.
 • Gode kommunikasjonsevner på norsk og engelsk, både skriftlig og muntlig

Vi tror du vil trives i teamet hvis du kjenner deg igjen i dette:

 • SAFER-verdiene ligger som et grunnlag for alt vi gjør. Skal du jobbe hos oss må du identifisere deg med å være søkende, ansvarlig, forutsigbar, engasjert og respektfull. Du må i tillegg være nysgjerrig og søkende på Aker BPs digitale transformasjon.
 • Samarbeid er selve kjernen i Aker BP, og vi leter etter folk som vil bli en del av vår ONETEAM-kultur.
 • Skal vi lykkes i fremtiden må vi forbedre oss, derfor er du nødt til å ha et sterkt ønske om å hele tiden bli bedre og jobbe smartere.
 • Vi tar våre beslutninger basert på data, du må derfor være analytisk og se sammenhengene.
 • Vi løser store utfordringer sammen, derfor må du ha evnen til å motivere og engasjere andre.

Hva vi kan tilby deg:

 • Vi vil at du skal utvikle deg. Derfor er vi opptatt av å gi deg variert erfaring og heve din kompetanse, slik at du kan bygge en CV for fremtiden!
 • Vi vil ha de beste hodene som har tro på det vi jobber mot. Er du en av dem vil du bli tilbudt konkurransedyktig lønn, mulighet for bonus, aksjespareprogram og god pensjonsordning.
 • Vi vet at god helse og balanse mellom arbeid og fritid er nøkkelfaktorer til folks trivsel. Derfor har vi gode kantiner, treningsfasiliteter og fleksibilitet både med tanke på arbeidstid og arbeidssted.
 • Hos oss tar vi vare på hverandre. Hvis noe skjer deg, så skal vi sørge for at du får hjelp gjennom bedriftshelsetjenesten og forsikringsordningene våre.

Vi i Aker BP er overbevist om at mangfold er et viktig element for å lykkes, og vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke.

Lokasjon: Stavanger

Søknadsfrist: 02.04.2023

Etter samtykke fra aktuelle kandidater, vil bakgrunnssjekk bli gjennomført. Vi ber om at du legger ved vitnemål/karakterutskrift med søknaden din.

Kontaktperson: May-Britt Selanger – may-britt.selanger@akerbp.com,

Hver dag jobber vi i Aker BP for sikker, pålitelig og kostnadseffektiv utvinning av olje og gass, som brukes til energi og varer vi trenger.

Vi er endringsvillige, og vil bli ledende ved å prestere enda bedre i morgen enn vi gjorde i dag. Samtidig som vi vokser videre, må vi produsere med minst mulig utslipp og lave kostnader.

Samarbeid mellom leverandører, allianser, land og hav er selve kjernen i Aker BP. Sammen med Aker-selskapene og partnerne våre løser vi store utfordringer ved å kombinere investeringsvilje, digitalisering og ny teknologi med kompetansen til kreative problemløsere.

Vi oppnår gode resultater ved å utnytte våre sterke sider, samtidig som vi tar vare på hverandre i et trygt, sikkert og inkluderende arbeidsmiljø.

Vi kaller det ONETEAM – det er ikke dem eller oss – det er vi.

Om Aker BP

Aker BP is an exploration and production company on the Norwegian Continental Shelf. We are one of the largest independent oil companies in Europe, and we have significant ambitions. The company targets further opportunities for growth and value creation through both exploration and merger and acquisition activities.