i
i
i
i
i
i
i
i
i
i
Lukk

Gro Gunleiksrud Haatvedt, Direktør leting

Gro Gunleiksrud Haatvedt (født i 1957) begynte som letedirektør i Aker BP i 2014. Hun kom da fra stillingen som letesjef norsk sokkel i Statoil ASA, hvor hun også har vært landansvarlig Libya.

Hun har hatt flere lederstillinger i Norsk Hydro, blant annet som ansvarlig for forretningsutvikling i Iran, leder Oseberg og letesjef norsk sokkel.

Haatvedt har en mastergrad i anvendt geofysikk fra UiO.

Olav Henriksen, Direktør prosjekter

Olav Henriksen (født i 1956) startet i Aker BP som direktør prosjekter i januar 2015. Han kom til Aker BP fra ConocoPhillips hvor han siden 1990 har jobbet med store utbyggingsprosjekter.

Han har jobbet med store prosjekter som Ekofisk, Statfjord, Gullfaks, Oseberg og Eldfisk i sin lange arbeidserfaring hos både Kværner Installasjon og ConocoPhillips.

Henriksen er utdannet ingeniør fra Møre og Romsdal Ingeniørhøyskole.

Øyvind Bratsberg, Spesialrådgiver

Øyvind Bratsberg (født i 1959) har 30 års erfaring fra flere selskaper innen markedsføring, forretningsutvikling og drift.

Før han begynte i Aker BP, hadde han en rekke lederstillinger i Statoil, bl.a. var han områdedirektør for Troll/Sleipner- og Halten/Nordland-områdene. Han hadde også ansvar for tidligfase feltutvikling norsk sokkel i StatoilHydro. Bratsberg var viseadministrerende direktør i Det norske fra 2008 til 2014.

Bratsberg er utdannet sivilingeniør maskin fra NTH/NTNU.

Per Harald Kongelf, Direktør forbedring

Per Harald Kongelf (født i 1959) har ansvaret for Aker BPs forbedringsprogram. Per Harald Kongelf kommer fra søsterselskapet Aker Solutions, som sjef for den norske virksomheten i Aker Solutions.

Kongelf er utdannet sivilingeniør fra NTNU i Trondheim og har mer enn 25 års industriell erfaring gjennom en rekke fag- og lederstillinger i Aker Solutions.

Alexander Krane, Direktør finans

Alexander Krane (født i 1976) har vært finansdirektør i Aker BP siden 2012.

Han har tidligere jobbet som økonomidirektør i Aker ASA. Han har også en fortid som revisor i KPMG i Norge og i USA.

Krane er siviløkonom fra Handelshøgskolen i Bodø og har en MBA-grad fra Norges Handelshøyskole. Han er også statsautorisert revisor.

Karl Johnny Hersvik, Administrerende direktør

Karl Johnny Hersvik (født i 1972) tiltrådte stillingen som administrerende direktør i Aker BP i mai 2014. Han kom fra stillingen som forskningssjef i Statoil. Før han begynte i Statoil i 1998 var han med på å stifte flere IT-bedrifter. Han har innehatt en rekke fag- og lederstillinger i Norsk Hydro og StatoilHydro.

Hersvik innehar en rekke styreverv, og sitter i flere styrer som har som mål å fremme samarbeidet mellom næringsliv og akademia.

Hersvik har en cand. scient.-grad i industriell matematikk fra UiB.

Jorunn Kvåle, Direktør HMS

Jorunn Kvaale (født i 1963) kommer fra stillingen som Engineering Services Manager i BP Norge.

Hun har tung erfaring fra olje- og gassbransjen, blant annet fra Amoco og som plattformsjef i BP Norge.

Kvaale er ingeniør i Telekommunikasjon og har en Mastergrad fra BI.

Ole Johan Molvig, Reservoardirektør

Ole Johan Molvig (født i 1972) kommer fra stillingen som VP Subsurface i Det norske.

Han har lang fartstid innenfor olje- og gassbransjen, hovedsakelig fra Exxon Mobil, Statoil og Marathon Oil.

Molvig har en Mastergrad fra NTNU i Trondheim.

Eldar Larsen, Direktør drift

Eldar Larsen (født i 1960) kommer fra stillingen som driftsdirektør i BP Norge, hvor han har hatt hovedansvaret for BP’s drift i Norge siden 2009.

Han har lang erfaring fra store industrielle operasjoner på felt som Gullfaks, Sleipner, Snorre, Ormen Lange, Ula, Valhall og Skarv.

Larsen har en Mastergrad i kjemisk industri fra NTNU i Trondheim.

Tommy Sigmundstad, Direktør boring og brønn

Tommy Sigmundstad (født i 1970) kommer fra stilling som Vice President Wells i BP Asia Pacific.

Sigmundstad har bred erfaring innen oljebransjen fra ulike selskaper som Baker Hughes og Philips før han i 2000 gikk inn i BP. Innen BP har han hatt ulike operasjonelle, ingeniør og ledelses roller i Norge, Storbritannia, Aserbajdsjan og Indonesia.

Sigmundstad er utdannet sivilingeniør i petroleumsteknologi fra Universitet i Stavanger.